Małdrzyki wywodzą się z regionalnej kuchni małopolskiej. Małdrzyki to bardzo łatwe i szybkie placuszki, którychgłównymskładnikiem jest twaróg. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście tych placuszków, to polecam :) Składniki: - 500 g sera twarogowego - 2 jajka - 2 łyżki cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - szczypta soli - 100 g mąki pszennej dodatkowo - masło klarowane do smażenia - mąka pszenna do obtoczenia Wykonanie: Twaróg przekładam do miski, rozgniatam widelcem. Następnie dodaję pozostałe składniki i dokładnie mieszam, by wszystko razem się połączyło. Na patelni rozgrzewał łyżkę masła, na talerz wsypuję mąkę. Z masy serowej formuję placuszki, obtaczam w mące i …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magiakasi.blogspot.com/2022/05/madrzyki-czyli-placuszki-serowe.html