Nerkowce i migdały w towarzystwie makaronu

Ewelina
Makarony
13.08.2014 8:34
Nerkowce i migdały w towarzystwie makaronu

Przepis

Hej :) Dzisiaj propozycja na obiad w 30 minut, może nawet mniej. Danie bez mięsa, ale bardzo smaczne. Mąż zażyczył sobie właśnie takie bezmięsne. Ja jak zwykle zabiegana, czasu mało, to zrobiłam z tego co było w domu ( lubię sobie niektóre rzeczy kupić tak na zapas ;)) Miłego dnia :)

Składniki:

makaron tagliatelle

nerkowce

płatki migdałów

suszone pomidory w zalewie z oliwy i ziół

kukurydza

kilka listków świeżej mięty

kurkuma

sól

śmietana 18%

1 ząbek czosnku

masełko klarowne do smażenia

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Płatki migdałów podsmażamy na masełku, jak się nam fajnie zarumienią, dodajemy pokrojone suszone pomidory, dorzucamy nerkowce, kukurydzę i czosnek przepuszczony przez praskę. Listki mięty myjemy. Do orzechów dodajemy kurkumę i śmietanę. Dokładnie mieszamy, dorzucamy listki mięty. Próbujemy i ewentualnie dosalamy. Wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i gotowe :) Smacznego :)