Marchewka z groszkiem Taki dodatek do drugiego dania, każdy zje z przyjemnością. Spróbuj przekonaj się. 5 porcji 20 minut czas przygotowania Składniki: · ½ kg marchwi · 60 g masła · 100 g wody · 150 g groszku mrożonego · 1 łyżka skrobi ziemniaczanej · Sól Sposób przygotowania: 1. Marchew obieram, myję, osuszam i kroję w kostkę. Następnie przekładam do garnka, dodaję masło, wodę i doprawiam solą. Gotuję około dziesięciu minut. 2. Po tym czasie zagęszczam skrobią rozrobioną w małej ilości wody i dodaję groszek. Gotuję pięć minut. 3. Przystawka do drugiego dania gotowa. 4. Smacznego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarnachwila.com/2022/02/marchewka-z-groszkiem.html