Oponki drożdżowe

Anna
Desery
12.02.2022 17:15
Oponki drożdżowe

Czas przygotowania: 1 godzina Czas wyrastania ciasta łącznie: 1 godzina 20 minut Czas smażenia 1 partii: 3 minuty Liczba porcji: 26 oponek Kaloryczność kcal: 165 w 1 oponce Dieta: wegetariańska - 480 g mąki pszennej np. uniwersalnej - około 3 szklanki - 20 g drożdży świeżych lub 10 g drożdży suszonych instant - 200 ml lekko ciepłego mleka - około 4/5 szklanki - 80 g prawdziwego masła lub kostki roślinnej - 3 żółtka średnich lub większych jajek - do 60 g - 60 g drobnego cukru - około 6 płaskich łyżek - skórka otarta z jednej cytryny, mandarynki lub z …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/oponki-drozdzowe