Smaczne udka, nadziewane bez kości, proponuję na niedzielny obiad lub święta, faszerowane soczyste mięso z pieczarkami i warzywami, pieczone w piekarniku. · 1 opakowanie pomysłu na soczystego kurczaka z papryką oraz ziołami 1. Udka myjemy, osuszamy i wyjmujemy ze środka kość. Doprawiamy pomysłem na soczystego kurczaka oraz solą. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy pokrojone w małe paseczki papryki. 4. Jak papryka nam zmięknie, farsz przekładamy do naczynia, łączymy z startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem oraz ketchupem. 5. Farszem nadziewamy udka i układamy w rękawie do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/03/marynarskie-udka.html