Jeżeli jeszcze nie piekliście kalafiora w całości, serdecznie polecam Wam mój dzisiejszy przepis. Upieczony kalafior nie jest ani za miękki, ani za twardy, w sam raz al dente na tzw. „ząb”. A sos musztardowy z dodatkiem jogurtu i majonezu w trakcie pieczenia przenika do kalafiora, nadając mu niesamowitego smaku i aromatu. I do tego ta chrupiąca skórka. Smacznego! SKŁADNIKI KALAFIOR PIECZONY W CAŁOŚCI W SOSIE MUSZTARDOWYM - kalafior (ok. 1 kg) - 150 ml jogurtu naturalnego - 2 łyżki musztardy - 1 łyżka majonezu - sól, pieprz PRZYGOTOWANIE KALAFIOR PIECZONY W CAŁOŚCI W SOSIE MUSZTARDOWYM 1 Piekarnik rozgrzewamy do temperatury …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/kalafior-pieczony-w-calosci/