Sałatka z pieczonych batatów, szpinaku i żurawiny

Sałatki
02.02.2022 15:51
Sałatka z pieczonych batatów, szpinaku i żurawiny

4 średnie bataty 50 g świeżych liści szpinaku baby 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka ciecierzycy z puszki 1 mała czerwona cebula 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki pestek słonecznika sól, pieprz Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Bataty szorujemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy do miski, polewamy 2 łyżkami oliwy z oliwek (1 łyżkę pozostawiamy do późniejszego polania sałatki), oprószamy solą, mieszamy. Tak przygotowane bataty wysypujemy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i równomiernie rozkładamy. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut (bataty w tym czasie powinny …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2022/02/saatka-z-pieczonych-batatow-szpinaku-i.html