Składniki: 500 g piersi kurczaka 400 g makaronu tagliatelle 16 szt. suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego oregano 2 garście liści szpinaku baby sól,pieprz olej do smażenia Pesto: 3 garście listków rukoli 270 g sera feta 4 łyżki orzechów włoskich 8 łyżek oliwy z oliwek sok z 1 limonki 1,5 łyżki miodu orzechy włoskie do podania 400 g makaronu tagliatelle 16 szt. suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego oregano 2 garście liści szpinaku baby sól,pieprz olej do smażenia Pesto: 3 garście listków rukoli 270 g sera feta 4 łyżki orzechów włoskich 8 łyżek oliwy z oliwek sok z 1 limonki 1,5 łyżki miodu orzechy włoskie do podania przepis z książki Jeść zdrowiej - warzywa i owoce - LIDL Makaron z kurczakiem: Kurczaka kroimy w paski i wrzucamy razem z oregano na rozgrzany olej, smażymy. Makaron z kurczakiem: Kurczaka kroimy w paski i wrzucamy razem z oregano na rozgrzany olej, smażymy. Dodajemy do kurczaka ugotowany makaron, wodę z jego gotowania, pokrojone w paski pomidory suszone, pesto oraz liście szpinaku. Dodajemy do kurczaka ugotowany makaron, wodę z jego gotowania, pokrojone w paski pomidory suszone, pesto oraz liście szpinaku. Makaron gotujemy aldente, a następnie odcedzamy go i pozostawiamy około 100 ml wody, w której się gotował. Sposób wykonania: Pesto: Wszystkie składniki pesto wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładką masę.