mleka 200 g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka soku z cytryny ponadto: 4-5 bananów 300 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru Masę, budyń i cukier rozprowadzić w szklance mleka. Dla mnie super! Składniki: na roladę: 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mały słoiczek dżemu (u mnie malinowy) Białka ubić na sztywno. Wystygnięte ciasto posmarować dżemem i z powrotem zwinąć. krem: 1 budyń waniliowy bez cukru masa do karpatki na 1/2 l mleka Ściereczkę kuchenną oprószyć cukrem pudrem i wyłożyć na nią gorące ciasto tak, aby papier do pieczenia był u góry. Muszę przyznać, że choć pozornie wydaje się pracochłonne, to wcale nie wymaga aż takiego zaangażowania, a smak… przypadnie do gustu wszystkim, którzy przepadają za bardzo kremowymi ciastami z dodatkiem owoców. Imieniny taty okazały się właściwą okazją na wypróbowanie przepisu, który dosyć dawno wyszperałam w internecie. Połowę kremu wyłożyć na przygotowane ciasto. Zdjąć go, a ciasto zwinąć w rulon wzdłuż krótszego boku. To ciasto długo czekało na swoją premierę. Na koniec wkropić sok z cytryny. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito i delikatnie połączyć z masą jajeczną.