Blok czekoladowy to niezaprzeczalnie symbol dzieciństwa. Dzisiaj zamiast wody mogę dodać mleko, a zamiast margaryny masło, ale smak, który nadaje mu mleko w proszku , pozostaje niezmienny i wciąż tak samo urzekający. Do tego ulubione bakalie i już można się przenieść kilka…dziesiąt lat wstecz 😉 Uwaga: szklanka 200 ml 2 garście migdałów w słupkach 10 ciasteczek petite beurre 4 garście ulubionych orzechów 10 suszonych śliwek lub rodzynki, żurawina PRZYGOTOWANIE: Cukier, masło, mleko i 1 łyżkę kakao umieszczam w garnku i rozpuszczam. Następnie odstawiam do przestygnięcia. Mleko w proszku i 2 łyżki kakao mieszam i dodaję powoli do przestudzonej masy, cały …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/blok-czekoladowy/