Wieniec orzechowy - I LOVE LIFE

Ciasta
03.12.2021 20:05
Wieniec orzechowy - I LOVE LIFE

Ciasto drożdżowe – 500 g mąki pszennej – 180 ml mleka – 50 g cukru zwykłego – 2 jajka – 30 g świeżych drożdży – 50 g masła – szczypta soli Nadzienie: – 80 g cukru pudru – 180 g mleka – 50 g zmielonych migdałów – 250 g zmielonych orzechów włoskich Lukier : – 1/2 szklanki cukru pudru i 1 łyżka gorącego soku z cytryny Przygotowanie: Przygotowujemy rozczyn do ciasta drożdżowego: Lekko ciepłe mleko wymieszać z 1 łyżeczką cukru, pokruszonymi drożdżami i 1 łyżką mąki. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 10- 15 minut. …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/wieniec-orzechowy/