Kilka łyżkek koncentratu pomidorowego dla podkreślenia smaku i otrzymania gęściejszej sosu Napoli 3 ząbki około 5 łyżek oliwy sól oraz pieprz do smaku po 1 łyżeczce: bazylii i oregano szczypta chili parmezan listki bazylii do smaku i dekoracji 500 g makaronu spaghetti pszennego lub Przygotowanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pozbyć sięgniazd. Szybko, smacznie i pysznie. Składniki/2-4 porcje: 600-800 g świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki 500 g makaronu spaghetti pszennego 1 duża cebula Klasyczne spaghetti Napoli 🙂 Włoskie smaki w codziennej kuchni każdego z nas! Wrzucić pomidory, dodać sól, zioła, chili i przeciśnięty przez praskę czosnek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/spaghetti-napoli/