Co prawda myślami jestem już przy świątecznych przepisach, ale póki co mamy listopad. Na jesienny deser polecam Wam ciasto dyniowo-czekoladowe. Proste i szybkie w przygotowaniu, jak przygotowanie muffinów. Wilgotne, puszyste, nie za słodkie i bardzo pachnące. Smacznego! SKŁADNIKI CIASTO DYNIOWO-CZEKOLADOWE - 300 g dyni (ugotowanej na parze lub upieczonej) - 300 g mąki pszennej - 150 g cukru - 50 g kakao - 16 g proszku do pieczenia - 120 ml oleju - 1 laska wanilii - 3 jajka (w temperaturze pokojowej) CZEKOLADOWA POLEWA - 100 g gorzkiej czekolady - 30 g masła PRZYGOTOWANIE CIASTO DYNIOWO-CZEKOLADOWE 1 Piekarnik rozgrzewamy do …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/ciasto-dyniowo-czekoladowe/