Krem z marchewki i czerwonej soczewicy z pieczoną ciecierzycą

Zupy
15.11.2021 18:56
Krem z marchewki i czerwonej soczewicy z pieczoną ciecierzycą

SKŁADNIKI: około 800 g marchewki 100 g czerwonej soczewicy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 200 g odsączonej ciecierzycy z puszki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz 5 łyżek oliwy z oliwek Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Ciecierzycę łączymy w misce z 2 łyżkami oliwy, 1 łyżeczką kuminu, oraz szczyptą soli i pieprzu. Wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy przez 30 minut (w połowie pieczenia mieszamy ciecierzycę aby równomiernie się zrumieniła) W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowany czosnek. Przesmażamy …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/11/krem-z-marchewki-i-czerwonej-soczewicy.html