Szarlotka z bezą

Ciasta
27.08.2017 17:41
Szarlotka z bezą

Składniki: Ciasto: 38 dag mąki pszennej 20 dag masła 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 dag cukru cukier waniliowy szczypta soli Masa jabłkowa: ok 70 dag jabłek (antonówki) 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cynamonu 10 dag biszkoptów 15 dag cukru Beza: 4 białka pół szklanki cukru. Dodajemy żółtka i ręcznie zagniatamy ciasto na gładką masę, a następnie wkładamy na pół godziny do lodówki. W misce kruszymy biszkopty, dodajemy obrane i pokrojone na kawałki jabłka, sok z cytryny.cukier i cynamon. Następnie dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści (nie będą wyczuwalne grudki). Bezę wykładamy na gorące ciasto i pieczemy około 40 minut zmniejszając temperaturę do 150°C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/09/szarlotka-z-beza.html