Składniki/4 porcje: – 1 duże opakowanie ciasta francuskiego (ok. 375 g) – 2 ziemniaki – 1 czerwona papryka – 200 g surowej wieprzowej kiełbasy – 1 ząbek czosnku – ½ szklanki białego wytrawnego wina – pęczek bazylii oraz tymianku – 1 ser mozzarella – 20 g parmezanu – 3 łyżki mleka – sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Kilka odłóż do dekoracji. Kiełbasę obierz ze skóry i pokrój drobno. Następnie umyj paprykę i pokrój ją w drobne paski usuwając wcześniej gniazda nasienne. Na patelni z olejem rzepakowym podsmaż posiekany czosnek oraz wszystkie przygotowane wcześniej …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/tarta-z-kielbasa-i-ziemniakami/