Składniki:- 1,5 szklanki mąki pszennej - 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej - 3/4 szklanka cukru - 200 g masła - 5 jajek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 500 g rabarbaru kruszonka - 1 szklanka mąki - 100 g masła - 1/2 szklanki cukru dodatkowo - cukier puder do posypania Wykonanie: Rabarbar pokroić na kawałki i zasypać cukrem, odstawić na pół godziny. Odcedzić z soku. Mąki wymieszać razem z proszkiem do pieczenia. Masło roztopić, wystudzić. Białka ubić na sztywno, dodać partiami cukier. Cały czas ucierając dodawać po żółtku, następnie wlać masło. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magiakasi.blogspot.com/2016/06/ciasto-ucierane-z-rabarbarem.html