Ten bardzo łatwy budyń chia z mango przygotujesz dosłownie w parę minut . Reszta to już czekanie, aż deser ostygnie i się schłodzi. 2 łyżki ksylitolu 200 ml pulpy mango lub 2 świeże mango 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalnie) 1 łyżka soku z cytryny Kilka kostek ciemnej czekolady Mleko, ksylitol i nasiona chia umieszczam w garnku i zagotowuję. Odstawiam do lekkiego przestygnięcia. Jeszcze ciepły budyń przelewam do pucharków (dowolnej wielkości). Odstawiam do wystygnięcia. Budyń musi się „zsiąść”. Pulpę mango mieszam z sokiem z cytryny, dosładzam ksylitolem wg uznania (jeśli używasz świeżego mango, należy je zmiksować do postaci pulpy). Jeśli chcesz, żeby …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/budyn-chia-z-mango/