Pak Choi to chińska kapusta używana do zup, jak również jako dodatek do duszonych mięs. Ja zazwyczaj robięją z chili i czosnkiem, a dziś zrobiłam w pomidorach. Jednym słowem szybko, zdrowo i smacznie, polecam. Składniki: - 3 średnie kapusty Pak Choi - 2 pomidory - 1/2 szklanki przecieru pomidorowego - 1 cebula - 4 ząbki czosnku - oliwa/olej - 1 papryczka chili - 2 łyżki sosu sojowego ciemnego Wykonanie: Kapustę myję, przecinam wzdłuż i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w kostkę, czosnek i papryczkę siekam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i podsmażam cebulę. Wrzucam czosnek z chili, smażę przez 2 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magiakasi.blogspot.com/2021/10/pak-choi-duszona-w-pomidorach.html