Pieczona golonka z indyka

Kasia
Obiad
22.10.2021 14:06
Pieczona golonka z indyka

Dziś dzielę się z Wami przepisem na golonkę z indyka. Mało przy tym pracy, bo wystarczy ją zamarynować, a następnie upiec w piekarniku. Mięso wyszło miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Polecam :) Składniki:- 4 golonki indycze (moje miały1,6kg) - 4 ząbki czosnku - 2 łyżki musztardy - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka majeranku - 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki - sól, pieprz Wykonanie: Mięso myję i osuszam. Do musztardy dodaję olej, posiekany czosnek, majeranek, paprykę oraz sól i pieprz, mieszam. Tak przygotowaną marynatą nacieram golonki. Wkładam do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie wyciągam mięso, przekładam do …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://magiakasi.blogspot.com/2017/06/golonko-indycze-pieczone.html