Eklerki z masą dyniową

Ewa

Desery

19.10.2021 8:59

Eklerki z masą dyniową

Domowe eklerki z dosyć zaskakującą masą z dodatkiem puree dyniowego. Masa ma wg mnie bardzo ciekawy smak. Świetnie smakuje doprawiona szczyptą mielonego cynamonu. To ciekawa propozycja na jesienny deser. Ptysie, wiadomo, najlepiej smakują na świeżo. Eklery: - 1 szkl. wody - 60 g masła - 170 g mąki pszennej - 1 op. cukru wanilinowego (16g) - szczypta soli morskiej - 4 jajka Masa dyniowa: - 100 g miękkiego masła - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 op. cukru wanilinowego - 200 g gęstego puree z dyni - 250 g mascarpone - szczypta cynamonu Wodę, masło, cukier oraz szczyptę soli doprowadzamy …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/10/19/eklerki-z-masa-dyniowa/