Śledź po kaszubsku

Przekąski
12.10.2021 17:07
Śledź po kaszubsku

4-5 filetów śledziowych a'la matias 3 cebule 150 g koncentratu pomidorowego 40 g suszonej żurawiny 10 łyżek oleju rzepakowego sok z 1 cytryny 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka gorczycy 1/2 łyżeczki majeranku 3 goździki 3 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe 3/4 łyżeczki pieprzu szczypta soli Filety wkładamy do miseczki, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 1 godzinę do namoczenia. Następnie kroimy w ukośne paski o grubości około 2 cm. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię z olejem. Dodajemy listki laurowe, goździki i ziele angielskie. Dusimy całość na małym ogniu przez …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/10/sledz-po-kaszubsku.html