Tort jednorożec - Unicorn cake - Słodko Słodka

Joanna
Ciasta
13.10.2021 9:37
Tort jednorożec - Unicorn cake - Słodko Słodka

Z papieru wytnij uszy i przyłóż do rozwałkowanej masy grubości ok. 3 mm, następnie wytnij nożykiem. Przyłóż ucho razem ze środkiem i delikatnie rozwałkuj, połóż na rolce folii aluminiowej do wyschnięcia. Róg zrób w ten sposób, że ukulaj sobie wałek z masy tak, aby z jednej strony był cieńszy, a na końcu grubszy. Cieńszy początek nabij delikatnie na patyk od szaszłyka, obkręć na około raz przy raz, aż powstanie kształtny róg. Pozostaw do wyschnięcia na talerzyku, deseczce. Z reszty masy zrobiłam drobne kwiatki i kilka motyli – użyłam do tego celu gotowych wykrawaczy. Gdy uszy i róg wyschną, weź łyżeczkę …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/tort-unicorn/