SKŁADNIKI: 1 ugotowana, podwójna piersi z kurczaka kiść winogron (około 250g) 100 g rukoli (około 100g) 120 g sera gorgonzola 1/3 szklanki orzechów włoskich Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny pieprz sól Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Mięso oraz ser kroimy w kostkę, winogrona kroimy na połówki. D miski wrzucamy składniki sałatki, polewamy przygotowanym sosem, delikatnie mieszamy. Etykiety: drób, kolacja, kurczak, lunch, miód, orzechy włoskie, pierś z kurczaka, przekąski, przyjęcia i imprezy, rukola, sałatka, sałatki, ser gorgonzola, winogrona
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/10/saatka-z-kurczakiem-winogronami-i-rukoli.html