Przepis
Składniki:
- 7-8 sztuk makaronu cannelloni
- pół czerwonej papryki
- 5 cm kawałek pora
- 3 jajka ugotowane na twardo
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
sos:
- 3 łyżki majonezu
- 4 łyżki śmietany
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron podgotować 2 minuty. Każdy z nich w garnku musi być osobno aby sie nie skleiły.
Paprykę, por i jajka pokroić w kosteczke, doprawić solą, pieprzem ziołami prowansalskimi, wymieszać i nadziewać makaron.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i poukładać w nim makaron.
Składniki sosu połączyć, czosnek przecisnąć przez praskę dodać sól, pieprz, wymieszać i polać makaron. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 15 minut.