Cannelloni z sosem czosnkowym

Krzysztof
Makarony
05.08.2014 11:19
Cannelloni z sosem czosnkowym

Przepis

Składniki:

- 7-8 sztuk makaronu cannelloni

- pół czerwonej papryki

- 5 cm kawałek pora

- 3 jajka ugotowane na twardo

- sól, pieprz

- zioła prowansalskie

sos:

- 3 łyżki majonezu

- 4 łyżki śmietany

- 3 ząbki czosnku

- sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron podgotować 2 minuty. Każdy z nich w garnku musi być osobno aby sie nie skleiły.

Paprykę, por i jajka pokroić w kosteczke, doprawić solą, pieprzem ziołami prowansalskimi, wymieszać i nadziewać makaron.

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i poukładać w nim makaron.

Składniki sosu połączyć, czosnek przecisnąć przez praskę dodać sól, pieprz, wymieszać i polać makaron. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 15 minut.