Odchudzona fasolka po bretońsku

Ewelina
05.08.2014 9:48
Odchudzona fasolka po bretońsku

Przepis

Składniki:

wędzona pierś z kurczaka

puszka białej fasoli konserwowej

czerwona cebula

200 ml gęstego przecieru pomidorowego lub puszka pomidorów krojonych

słodka papryka, ostra papryka, majeranek, kminek, pieprz cayenne, sól, pieprz, czosnek granulowany

łyżeczka oleju kokosowego lub innego tłuszczu roślinnego

Na patelni rozgrzać łyżeczkę tłuszczu, zeszklić cebulę, dodać pokrojoną w paseczki lub kostkę wędzoną pierś z kurczaka, wszystko podsmażyć, żeby pierś z kurczaka stała się chrupiąca, dodać przecier pomidorowy i odcedzoną fasolę. Nie należy z fasoli zmywać zalewy, należy ją jedynie odcedzić, to zagęści potrawę. Dodać przyprawy i wymieszać i spróbować, podgotować na małym ogniu bez przykrycia, aż wszystko zgęstnieje. Najlepiej podawać na ciepło.