Przepis
kładniki:
6-7 kotletów sojowych (firmy Sante)
1/3 brokuła
5-6 dużych pieczarek
mały kubek jogurtu naturalnego, ale nie 0%
jajko
sól, pieprz, zioła prowansalskie
Kotlety sojowe ugotować w wodzie doprawionej solą i najlepiej suszonymi warzywami, ale trochę krócej niż podane jest w przepisie na opakowaniu kotletów sojowych. Kotlety można pokroić lub nie, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
Brokuły podzielone na mniejsze kawałki ugorować w osolonej wodzie na półtwardo. Pieczarki umyć, obrać, pokroić na kawałki i poddusić na suchej patelni z ziołami prowansalskimi. Ułożyć brokuły i pieczarki na kotletach sojowych.
Wymieszać jogurt naturalny z jajkiem, solą i pieprzem, polać warzywa, zapiekać przez 20-25 minut w piekarnik nagrzanym do 180 stopni.