Wegetariańska zapiekanka z kotletów sojowych

Ewelina
Fit
04.08.2014 10:13
Wegetariańska zapiekanka z kotletów sojowych

Przepis

kładniki:

6-7 kotletów sojowych (firmy Sante)

1/3 brokuła

5-6 dużych pieczarek

mały kubek jogurtu naturalnego, ale nie 0%

jajko

sól, pieprz, zioła prowansalskie

Kotlety sojowe ugotować w wodzie doprawionej solą i najlepiej suszonymi warzywami, ale trochę krócej niż podane jest w przepisie na opakowaniu kotletów sojowych. Kotlety można pokroić lub nie, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.

Brokuły podzielone na mniejsze kawałki ugorować w osolonej wodzie na półtwardo. Pieczarki umyć, obrać, pokroić na kawałki i poddusić na suchej patelni z ziołami prowansalskimi. Ułożyć brokuły i pieczarki na kotletach sojowych.

Wymieszać jogurt naturalny z jajkiem, solą i pieprzem, polać warzywa, zapiekać przez 20-25 minut w piekarnik nagrzanym do 180 stopni.