Marokańskie chlebki z patelni

Marokańskie chlebki z patelni

Przepis pod taką nazwą znalazłam na jednym z blogów kulinarnych i postanowiłam go przetestować. Zaciekawiło mnie przede wszystkim to, że ciasto nie musi długo wyrastać, wystarczy kilkanaście minut. Chlebki/placuszki wyszły bardzo fajne, ale co ciekawe, dużo bardziej smakowały mi na zimno. Na świeżo ciasto wydawało mi się lekko „zapychające”/klejące. To fajna opcja na kolację i do późniejszego zabrania sobie do pracy. Świetnie też sprawdzą się na różnego rodzaju domówkach. Zaczynamy od przygotowania nadzienia, aby zdążyło nam się ono przestudzić. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Po chwili dodajemy paprykę oraz cukinię i smażymy wszystko razem. Następnie dodajemy mięso …

 https://smakinatalerzu.pl/2021/06/16/marokanskie-chlebki-z-patelni/
Zdjęcie profilowe Smaki Na Talerzu
Smaki Na Talerzu

Wypieki, sałatki i dania obiadowe, które sprawdzą się zarówno podczas codziennego gotowania, jak i przy planowaniu uroczystości rodzinnych czy spotkań w gronie znajomych.

Polecane