Marokańskie chlebki z patelni

Ewa
Przekąski
16.06.2021 7:03
Marokańskie chlebki z patelni

Przepis pod taką nazwą znalazłam na jednym z blogów kulinarnych i postanowiłam go przetestować. Zaciekawiło mnie przede wszystkim to, że ciasto nie musi długo wyrastać, wystarczy kilkanaście minut. Chlebki/placuszki wyszły bardzo fajne, ale co ciekawe, dużo bardziej smakowały mi na zimno. Na świeżo ciasto wydawało mi się lekko „zapychające”/klejące. To fajna opcja na kolację i do późniejszego zabrania sobie do pracy. Świetnie też sprawdzą się na różnego rodzaju domówkach. Zaczynamy od przygotowania nadzienia, aby zdążyło nam się ono przestudzić. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Po chwili dodajemy paprykę oraz cukinię i smażymy wszystko razem. Następnie dodajemy mięso …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/06/16/marokanskie-chlebki-z-patelni/