Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około półtorej godziny – pieczemy bez przykrycia (w razie potrzeby czas pieczenia można wydłużyć o około 10 minut). czubata łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka mielonego kuminu około 120 ml ciemnego piwa sól, pieprz Boczek myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Bardzo polecam jeśli lubicie takie smaki:) 1,5 kg boczku bez kości 4 ząbki czosnku 3 łyżki drobno posiekanej pietruszki 1 Czosnek drobno siekamy, oprószamy niewielką ilością soli morskiej po czym całość rozcieramy na desce nożem. Piekłam razem ze skórką, ale już podczas krojenia boczku na plasterki, ją usunęłam. Przygotowany farsz rozprowadzamy na płacie boczku i zawijamy w roladę. Bo kiedyż, jak nie zimą właśnie, taki pieczony boczuś z chlebem i musztardą smakuje najlepiej?