Panna Cotta waniliowa z dodatkiem liofilizowanej jagody kamczackiej

Panna Cotta waniliowa z dodatkiem liofilizowanej jagody kamczackiej

Panna Cotta to jeden z najprostszych, a także najsmaczniejszych deserów. Jest niezwykle elegancki i bardzo lubiany, dlatego spotkać go można w menu niejednej restauracji. Ja polecam przygotowanie Panny Cotty w domu. To prostsze niż myślisz! Wystarczy kilka składników i odrobina cierpliwości, by cieszyć się niezwykle delikatnym i aksamitnym smakiem. Ten śmietanowy deser proponuję przygotowywać w niedużych filiżankach. Ja tym razem na próbę rozlałam go sobie do silikonowej foremki i tylko jeden zrobiłam, tak jak robię zawsze, w filiżance, i to właśnie ten jeden wizualnie wyszedł najlepiej. Masę podzieliłam na dwie części, dodając do jednej sproszkowaną liofilizowaną jagodę kamczacką od firmy …

 https://smakinatalerzu.pl/2021/06/10/panna-cotta-waniliowa-z-dodatkiem-liofilizowanej-jagody-kamczackiej/
Zdjęcie profilowe Smaki Na Talerzu
Smaki Na Talerzu

Wypieki, sałatki i dania obiadowe, które sprawdzą się zarówno podczas codziennego gotowania, jak i przy planowaniu uroczystości rodzinnych czy spotkań w gronie znajomych.

Polecane