Roladki schabowe z kapustą

Beata

Obiad

20.05.2021 8:43

Roladki schabowe z kapustą

Smaczne kotlety - soczyste i delikatne, swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnym połączeniu kilku tajemniczych składników. Takie jak lubi moja rodzina. 1. Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczach marchew. 3. Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa solimy i 10 minut dusimy. 5. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/05/roladki-schabowe-z-kapusta.html