Dodatkowo: 1 op. mrożonego szpinaku 1 średnia cebula 1-2 ząbki czosnku 2-4 łyżki twarożku śmietankowego sól, pieprz olej/masło 4-6 łyżek tartego sera Cheddar Cebulę kroimy w kostkę. Na około 3-4 porcje: 1 duża polędwiczka wieprzowa sól i pieprz olej Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy czosnek i smażymy do czasu, aż wszystkie płyny odparują z patelni. Obsmażamy krótko na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron. Oczyszczone mięso kroimy na około 2 cm plastry. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub masła. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni przez około 15-25 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/02/26/poledwiczka-zapiekana-ze-szpinakiem/