Mini bezy z owocami

Desery

07.04.2021 19:47

Mini bezy z owocami

Składniki / 6 porcji: – 4 białka – 220g cukru – 250 g mascarpone + 3 łyżki cukru – 250 ml śmietanki kremówki ( u mnie 30% bez karagenu) – świeże lub mrożone maliny, borówki i porzeczki – mięta do dekoracji Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do temperatury 120 stopni (góra – dół). Ubijamy białka na pianę ale nie idealnie sztywną żeby uniknąć „ przebicia piany”. Następnie dodajemy stopniowo po łyżce cukru, cały czas dokładnie miksując. Należy równomiernie dodawać cukier i ubijać. Piana powinna być na końcu bardzo sztywna, gęsta i błyszcząca. Pianę wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Tworzymy …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/mini-bezy-z-owocami/