Składniki: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: -150 g boczku pokrojonego w kostkę – 2 średnie cukinie, starte na tarce o dużych oczkach – 3 jajka – 250 ml gęstej śmietany kremówki – 250 g pokruszonego sera feta – sól i pieprz Przygotowanie: Wyrobić ciasto. Piec z obciążeniem ok. 15 minut.następnie zdjąć obciążenie i piec jeszcze chwilę aż ciasto się lekko zarumieni. Wyłożyć formę na tartę o średnicy 28 cm, nakłuć spód i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piecz około godziny (masa powinna się ściąć). Quiche można podawać na ciepło lub schłodzone do temperatury pokojowej
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/quiche-z-boczkiem-i-feta/