Jedynie co, to kaszy moim zdaniem wystarczyłoby ciut mniej (w oryginalnym przepisie 300g), ale i tak zjedliśmy wszystko;) 200-300 g kuskusu bulion (około 2,5-3 szklanki) 500 g piersi kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej 3 duże pomidory malinowe 1 duża cebula 1/2 szkl. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu na półtwardo. Umytą fasolkę szparagową przycinamy na końcach, po czym kroimy na mniejsze części. Na koniec wlewamy śmietanę, gotujemy jeszcze przez kilka minut, aż wytworzony sos delikatnie się zredukuje. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim cebulę. Zalewamy gorącym bulionem w takiej ilości, by przykrył on kaszę na ponad 1 cm. Następnie dodajemy pokrojone na mniejsze części pomidory oraz ugotowaną fasolkę. Miskę odstawiamy pod przykryciem na kilka minut (aż wchłonie cały płyn). Następnie kuskus dodajemy na patelnię z mięsem i fasolką, mieszamy.