Ciasto góra lodowa

Ciasto góra lodowa

Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Masło na krem koniecznie wyjmij wcześniej z lodówki, by naturalnie zmiękło. Forma na ciasto: u mnie była to forma 21/25 cm (wymiary wewnętrzne). Użyłam zwykłej blaszki, ale bez "zaokrąglonych kątów", by łatwiej było układać w niej herbatniki. Może to być blaszka metalowa z odpinanymi bokami lub forma ceramiczna, czy szklana. Sprawdzą się też foremki o wymiarach 20/30 cm lub też 24/24 cm. Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna liczba kalorii, ponieważ Twoje składniki mogą mieć inną ilość kalorii niż te, których użyłam ja. Z podanej ilości …

 https://aniagotuje.pl/przepis/ciasto-gora-lodowa
Zdjęcie profilowe AniaGotuje
AniaGotuje

Blog Kulinarny https://aniagotuje.pl/