Przekąska śledziowa

Ewa
Przekąski
29.03.2018 8:19
Przekąska śledziowa

Wyszła z tego świetna śledziowa przekąska, którą bardzo Wam polecam:) - 3-4 płaty śledziowe – beczka śledzi filety z olejem wiejskim SEKO - 1 mała cebula - 1/2 twardego słodkiego jabłka - 2 ogórki konserwowe - 2 jajka - 3-4 łyżki płatków migdałowych - 1-1,5 łyżki majonezu - sok z cytryny, do smaku - sól, pieprz, szczypta cukru - krakersy/mini sucharki Myślę, że mogę Wam w tym podpowiedzieć;) Zrobiłam niedawno coś na wzór sałatki śledziowej, z tym,że podaną w niecodzienny sposób, bo na krakersach i mini-sucharkach. Dodajemy 1-1,5 łyżki majonezu (majonez ma tylko związać składniki, nie powinno go być zbyt dużo), skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny oraz doprawiamy szczyptą cukru, solą oraz pieprzem do smaku. Cebulę, obrane ze skórki jabłko oraz ogórki konserwowe również kroimy w kostkę, najdrobniej jak tylko się da. Przepis bierze udział w konkursie SEKO- Śledzik na każdą okazję 🙂 Dodatkowo na farsz śledziowy można wyłożyć gałązkę koperku lub posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Tylko… co zrobić, gdy takie w tradycyjnej formie już się przejadły? Przed planowanym podaniem farsz śledziowy nakładamy na krakersy i mini sucharki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/03/29/przekaska-sledziowa/