Składniki: spód: 200 g herbatników kakaowych 80 g miękkiego masła masa serowa: 500 g mielonego twarogu ( może być wiaderkowy ) 300 g jogurtu naturalnego 150 g cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 4 łyżki soku z cytryny 1 opakowanie cukru wanilinowego ponadto: 2 brzoskwinie ( mogą być 4 połówki z puszki ) 200 g jagód 150 g malin do dekoracji : ubita śmietana i świeże owoce Ser, jogurt, cukier, cukier wanilinowy i sok z cytryny połączyć mikserem na średnich obrotach. Żelatynę połączyć z 4 łyżkami masy serowej i dobrze wymieszać. Wiem, że nadejdą chłodne, szare dni, a owoce, które szczelnie upycham w każdy zakamarek zamrażarki, okażą się wtedy niezastąpione 😉 Sposób wykonania: Herbatniki pokruszyć, bądź zmielić blenderem i wymieszać z bardzo miękkim masłem. Przygotować owoce : Brzoskwinie obrać i pokroić na drobne kawałki. Do trzeciej części masy serowej dodać maliny i malinowy mus. Wstawić o lodówki na kilka godzin. Do pierwszej wlać mus jagodowy, dodać pozostałe jagody, wymieszać. Masę serową podzielić na trzy części. Lubię ciasta, które nie wymagają wiele pracy, a prezentują się uroczo. Połowę malin zmiksować i przetrzeć przez sitko (jeśli nie lubicie malinowych pesteczek). Wylać na lekko ściętą warstwę brzoskwiniową.