Polecamy ciekawy przepis na kebab na blogu recipetineats.com Składniki: Mięso z rosołu: kurczak, wołowina, cielęcina – około 4 szklanek rozdrobnionego mięsa 1 łyżka słodkiej papryki (najlepiej wędzonej) 1 łyżeczka czosnku suszonego 1 łyżeczka suszonej cebuli ½ łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki kuminu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku Dowolne warzywa: szpinak, sałata, świeży ogórek, pomidor Kiedy nie mamy czasu, żeby wymyślać co zrobić z mięsa z rosołu robimy tak, że po przestudzeniu kroimy mięso na małe kawałki, najlepiej w plastry. Łatwe Liczba porcji: 2 Problem co zrobić z mięsa z rosołu to jeden z największych dylematów kucharza. Z jednej strony jest to już mocno przetworzony, bo wygotowany produkt, z drugiej żal i grzech nic z niego nie zrobić. Ten nasz stały patent podsunął nam myśl co jeszcze zrobić z mięsa z rosołu – kebaby! Sos ½ szklanki gęstego jogurtu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu sriracha (mniej lub więcej, według uznania) 1 łyżeczka suszonego czosnku Przygotowanie: Co można zrobić z mięsa z rosołu? Pytanie co zrobić z mięsem z rosołu? Polecamy np. pyszny pasztet z mięsa z rosołu, soczewicy i batata. Kebaby z mięsem z rosołu możesz doprawić ulubionym sosem. Mięso z rosołu i pozostałe składniki pieczemy przez 20-30 minut aż zrobią się chrupiące jak czipsy. Mięso trzeba porwać, albo pokroić na małe kawałki – uważaj, żeby nie zostawić jakichś drobnych kostek! Wyłóż na niego porwane na kawałki mięso. Z tym przepisem zrobisz je w 10 minut. Krok 2 Przygotuj tortille według tego przepisu, lub jeśli masz sklepowe podgrzej na suchej patelni. Krok 4 Posmaruj sosem tortille, wykładaj na nie mięso i warzywa. Łącznie z wrapami, w które je zawiniesz. Krok 1 Mocno rozgrzej na patelni olej. – mocno podpiec na patelni i doprawić przyprawami do kebaba.