Domowe kopytka można podawać na wiele różnych sposobów, z dodatkiem podsmażonej cebulki, w panierce z bułki tartej, ja postanowiłam przygotować domowe kopytka w panierce serowej. Z czasów dzieciństwa pamiętam, jak babcia przygotowywała kopytka z ziemniaków, które zostawały z wcześniejszego obiadu, aby się nie zmarnowały. Składniki 1 kg ugotowanych ziemniaków 500 g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól kostka sera 1 cebula Przygotowanie Ugotowane ziemniaki, lekko ciepłe mielimy w maszynce do mięsa. W naszym domu bardzo lubimy kopytka w panierce serowej, dlatego też polecam Wam spróbować tego przepisu. Kopytka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody, delikatnie mieszamy, by nie przykleiły się do dna. Przygotowuje się je z mąki, ziemniaków i jajek. PRZEPIS NA KOPYTKA W PANIERCE SEROWEJ Za pewne takie produkty każdy z Was posiada w swojej kuchni.