Kochajcie się i bądźcie szczęśliwi :) Składniki: 500 g. twarogu 1 opakowanie serka mascarpone (250 g.) 5 jajek 1/2 sztuki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g. białej czekolady 50 g. masła Polewa z białej czekolady: 50 g białej czekolady 30 ml. Polewa z ciemnej czekolady: 25 g. czekolady mlecznej 25 g. Właśnie z tej okazji upiekłam go w kształcie serca, z myślą o mojej drugiej połówce :) Sernik upiekłam bez spodu, ale możecie śmiało zrobić cienki spód z ciasta kruchego, biszkoptowego, albo z herbatników. Dodatkowo: czekoladowe serduszka do ozdoby Wykonanie: Masło razem z czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej. Korzystając z okazji, chciałbym Wam życzyć dużo miłości, abyście Walentynki obchodzili codziennie, a nie tylko raz w roku. Ale wracając do sernika, Proporcje są nieco mniejsze, ponieważ tortownica jest mniejsza, 24 cm. w najdłuższym miejscu, 23 cm. Tak samo, przygotować polewę z białej czekolady. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na kolejną godzinę. Do miski z twarogiem dodać mascarpone, żółtka, cukier i mąkę. Następnie dodać roztopione masło z czekoladą. Następnie zdjąć z palnika i mieszać, aż powstanie gładka polewa. Do białej czekolady przykleiłam czekoladowe serduszka.