Gulasz drobiowy z pieczarkami

Obiad
18.09.2020 11:26
Gulasz drobiowy z pieczarkami

Składniki: 2 duże piersi z kurczaka, pojedyncze 500 g. pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 szklanki bulionu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki duża szczypta tymianku sól, pieprz Do zagęszczenia: 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej trochę zimniej wody Wykonanie: Wystarczy nie dodawać śmietany i mąki, a masło wymienić na olej i gulasz będzie lżejszy, także sprawdzi się jeśli jesteście na diecie. Na tej samej patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną cebulę, następnie dodać pokrojone pieczarki. Mój gulasz nie jest dietetyczny, ale nie taki był zamiar. Jeśli więc nie jesteście na diecie, spróbujcie :) Następnie usmażyć na patelni, na niewielkiej ilości oleju. Jest to też, fajna alternatywa dla osób, które nie mogą jeść mięsa wieprzowego. Do szklanki wsypać mąkę, dodać śmietanę i trochę zimnej wody. Dobrze nadaje się na wszelkiego rodzaju diety. Dodać drobno pokrojony czosnek, przyprawić solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/09/gulasz-drobiowy-z-pieczarkami.html