Nadziewane parówki 👇 Składniki: 8 parówek 100 g żółtego sera 8 plastrów wędzonego boczku pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki pół łyżeczki ulubionych suszonych ziół Przygotowanie: Parówki nacinamy w środku nie rozcinając ich do końca, ser kroimy na kawałki i wkładamy go do naszych parówek, całość owijamy dookoła plastrem boczku ,układamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia ,posypujemy słodką mieloną papryką i ziołami, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 min. Corn dogi 👇 Składniki: 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki mąki pszennej 8 parówek 1 jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta cukru 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki mleka olej do smażenia patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem dokładnie, parówki dzielimy na kawałki ok 5-6 cm, nabijamy na patyczki. Hot dogi 👇 Składniki: ok 8 parówek 8 plastrów żółtego sera 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka sezamu jajko do posmarowania na ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g drożdży świeżych 2 łyżeczki cukru pół szklanki ciepłego mleka pół łyżeczki soli jajko Przygotowanie: Drożdże wkruszamy do ciepłego mleka ,dodajemy cukier i łyżkę mąki , mieszamy i odstawiamy na ok 10 min. Zobaczcie sobie film jak robię te przekąski krok po kroku 👇👇👇 Czeskie utopence👇 Składniki: 0,5 kg serdelków wieprzowych 1 czerwona papryka 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli lub szczypta płatków ostrej papryki Na zalewę: 750 ml wody 150 ml octu 10 % 3 liście laurowe 7 kulek ziela angielskiego 2 łyżeczki ziarenek pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Parówkowe kwiatki 👇 składniki: 1 op. ciasta francuskiego 6 parówek 2-3 łyżki oliwy pół łyżeczki granulowanego czosnku pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki ulubionych suszonych ziół sól Przygotowanie: Zalewamy zimną zalewą słoik zakręcamy i na jedną dobę w temperaturze pokojowej, następnie odkładamy w chłodną miejsce lub do lodówki na ok 7 dni po tym czasie możemy zajadać. Ciasto wychodzi dosyć gęste ,wlewamy je do kubka lub wysokiej wąskiej szklanki ,zanurzamy w nim po kolei parówki i jak są pokryte całe masą wrzucamy je na rozgrzany olej. Na plaster sera żółtego wyciskamy odrobinę ketchupu i musztardy, na ser kładziemy parówkę i zawijamy razem z parówką. Zawijamy parówki w ciasto, wzdłuż zawiniętych parówek układamy dwie rurki do napojów i nożem nacinamy parówki tak żeby nie przeciąć do końca (dlatego kładziemy rurki ).zlepiamy Idealne na domową imprezę, lub kolację, czy po prostu na lunch, Smażymy na złoty kolor przez kilka minut, osuszamy na papierowym ręczniku-wcinamy jeszcze ciepłe-Smacznego!!! Ciasto francuskie kroimy na pasy takiej wielkości żeby można było zawinąć w nie parówkę .