Po tym czasie ciasto wyjmujemy na stolnicę ,kroimy na pół.i każdą część rozwałkowujemy na prostokąt ,na rozwałkowane ciasto nakładamy farsz i zwijamy ciasno w roladkę,kroimy po skosie na kawałki,ok 2 centymetrowe(wszystko dokładni widać na filmie powyżej),układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10-12 min. Mąkę mieszamy z margaryną i smalcem,śmietanę mieszamy z cukrem i pokruszonymi drożdżami i dodajemy do mąki z margaryną,dodajemy również jajka ,ocet i sól,wyrabiamy gładkie ciasto,przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 30-40 min. Składniki:na ciasto:Na farsz:dodatkowo :PRZYGOTOWANIE:Grzyby zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka godzin,najlepiej na noc. 4szkl.mąki pszennej 30 g świeżych drożdzy 2 płaskie łyżki cukru 2jajka łyżka octu 10 % 100 ml śmietany 18 % kostka margaryny 2 łyżki smalcu 1/2 łyżeczki soli spora garść suszonych grzybów 2 cebule ok 600 g kiszonej kapusty 1/3 łyżeczki mielonego kminku sol i pieprz do smaku olej do smażenia, kminek do posypania jajko jajko do smarowania wierzchu