Składniki: 1 i 1/2 kg żeberek 1 kg kapusty kiszonej 1 łyżka oleju rzepakowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 liście laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, po 1 łyżeczce: soli, pieprzu, słodkiej papryki, majeranku 1/2 szklanki wody 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać, przesmażyć. Rewelacyjne żeberka pieczone w kapuście kiszonej to pomysł na bardzo prosty, ale niecodzienny obiad, który robi się praktycznie sam : ) Mięso wychodzi bardzo aromatyczne i mięciutkie, wprost rozpływa się w ustach, a pieczona kapusta posmakuje nawet osobom, które zazwyczaj nie przepadają za kiszonymi smakami (przetestowane) : ) Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć z obu stron na patelni, na której smażyliśmy wcześniej cebulę. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, w razie potrzeby można dodać również więcej wody, wymieszać i zapiekać kolejne 15-30 minut.