Pieczona pierś z indyka do kanapek

kardamonovy
Przekąski
06.02.2021 19:23
Pieczona pierś z indyka do kanapek

Ogólne założenie tej diety to rezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Niedawno mieliśmy konsultację z dietetykiem, który jak najbardziej potwierdził, że z tej diety należy wyeliminować cukry, drożdże, mąkę pszenną i produkty z wysokim indeksem glikemicznym. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Lub aż. Składniki: 1 kg filetu z indyka 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 2 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz Indyka solidnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Podobne przepisy: Pieczony schab Rolada z indyka faszerowana tapenadą Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Ważne jest żeby czytać składy produktów i z automatu wyrzucać te, w których jest cukier, ocet, chemia i inne niewskazane badziewia lub po prostu zabronione składniki. Dziś kończymy drugą część filetu z indyka, zresztą tę, która została zamrożona z myślą o lodówkowych pustkach. Nie wiem czy będzie mi się chciało bawić w jakieś rolady, ale na bank pokombinuję z przyprawami. Wygraj z candidą Marka Zaręby, z bloga qchenne-inspiracje, sugeruję się także wytycznymi lekarza zakaźnika i dietetyków. Jedyne w sumie co może jeść z takich rzeczy to właśnie chude mięsiwo. Z nabiału można jeść od czasu do czasu jogurty naturalne (najlepiej te zawierające bakterie lactobacillus acidophilus lub bifidobacterium infantis), chude twarogi i mozzarellę. Do naszego jadłospisu wjeżdżają także z powrotem suszone pomidory i passaty (o jak dooobrze), co do których też nie byłam pewna. Mięso musi sobie odpocząć, nie krójcie go wcześniej, bo wszystkie soki z mięsa wypłyną, a przecież chodzi o to, żeby było soczyste. Coraz częściej spotykam się także z informacją, że granat także jest dopuszczalny. Jeżeli ktoś z Was wszedł na ten przepis ze względu na candidę, przeczytajcie tekst poniżej. Powstałą pastą smarujemy z wszystkich stron indyka, odstawiamy na 24 godziny do lodówki. My w sumie nie powinien jeść też wędzonych rzeczy, ale czasami przymykamy na to oko. Nie rezygnujemy z warzyw takich jak burak, pomidor, papryka. I niby w sklepach jest jakiś tam wybór tego typu wędlin, ale często gęsto skład mają kiepski. Preferowane jest jednak raczej mleko owcze i kozie (można np. jeść fetę zrobioną na bazie tylko tych mlek). A przy tymże leczeniu niezbędna jest właśnie dieta przeciwgrzybicza (która w naszym przypadku może potrwać nawet rok). Nie jest więc niczym dziwnym, że postanowiłam sama zrobić mięso na kanapki. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Mam nadzieję, że przepisy z kategorii candida będą dla Was inspiracją. Wkładamy do niego indyka i pieczemy godzinę (ja indyka w folii wkładam do żaroodpornego naczynia, bez pokrywki). Po upieczeniu, wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/pieczona-piers-z-indyka-do-kanapek/