Pączki kręcone - koreańskie z cynamonem

Kasia
Desery
03.02.2021 13:48
Pączki kręcone - koreańskie z cynamonem

Z każdej części rolujemy cienki wałeczek i następnie skręcamy jeden koniec w jedną stronę drugi koniec w drugą stronę i łączymy dwa końce (powinien trochę się sam skręcić )i delikatnie pomagamy mu się skręcić do końca, odkładamy na bok i skręcamy kolejne. Zobaczcie sobie krótki film jak zrobić takie pączki krok po kroku👇👇👇 Mieszamy rozpuszczone i lekko ciepłe masło z ciepłym mlekiem ,jajkiem, cukrem i drożdżami i odstawiamy na ok 5 min. następnie wyjmujemy ciasto już na stolnicę zagniatamy ponownie i dzielimy na 16 części (w miarę równych) po tym czasie wybijamy ręką powietrze z ciasta i ponownie odstawiamy na 1 godzinę. W połowie czasu przekręćcie pączki na drugą stronę ,żeby nie były płaskie od spodu i dookoła ładnie podrosły. mleka 2 łyżki cukru szczypta soli do obtoczenia: 4-5 łyżek drobnego cukru 1 łyżeczka cynamonu ok 1 l oleju do smażenia Przygotowanie: przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wyrośnięcia. polecam składniki: 500 g mąki pszennej 8 g drożdży suchych 40 g masła 1 jajko 1 szkl.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2021/02/paczki-krecone-koreanskie-z-cynamonem.html