Składniki MASA BUDYNIOWA 800 ml śmietanki 30% 1,5 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki wrzątku 2 łyżki żelatyny 80 g proszku budyniowego (2 opakowania budyniu bez cukru) 400 ml mleka MASA TRUSKAWKOWA 800 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe DODATKOWO 2 opakowania herbatników Napoleonka truskawkowa bez pieczenia to idealne ciasto dla osób, które stawiają pierwsze kroki w kuchni, ponieważ jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Zapraszam do zapoznania się z szybkim i smacznym przepisem na pyszną napoleonkę na herbatnikach w truskawkowej wersji. Truskawkowa napoleonka bez pieczenia to bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Na herbatnik wykładamy 1/2 masy budyniowej, wyrównujemy łyżką. Świetnie sprawdzi się jako deser do kawy, a także słodka dekoracja stołu, kiedy spodziewamy się gości. Na masę budyniową wykładamy 1/2 masy truskawkowej. Przepis został lekko zmodyfikowany i wzbogacony o masę truskawkową, która sprawia, że napoleonka smakuje zupełnie inaczej. Bazą do przygotowania tego ciasta była tradycyjna napoleonka na herbatnikach. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Wykonanie Na początku wykładamy blachę papierem do pieczenia. PRZEPIS NA TRUSKAWKOWĄ NAPOLEONKĘ BEZ PIECZENIA Budynie przygotowujemy w 600 ml mleka.