Przepis na pierogi ruskie Składniki na ciasto 300 g mąki pszennej typu 450 1/2 szklanki wody (wrzącej) 1 jajko łyżka masła szczypta soli Składniki na farsz 350 g twarogu półtłustego duża cebula 350 g ugotowanych ziemniaków 2 łyżki masła pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu Pierogi ruskie to tradycyjne polskie danie, które każdy z nas na pewno zna. Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki placek i wykrawamy z niego okręgi przy pomocy szklanki. Różnica tkwi w sposobie doboru składników na ciasto, a także w samym farszu. Jedni robią go z większą ilością sera inni z mniejszą, a także od doboru przypraw. Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszne pierogi ruskie, które smakują obłędnie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://alledobre.pl/pierogi-ruskie/