PRZEPIS NA ROGALIKI DROŻDŻOWE Z BUDYNIEM Składniki CIASTO DROŻDŻOWE 2 jajka 550 g mąki pszennej 3 łyżki płynnego masła 250 ml mleka 14 g drożdży instant 100 g cukru ½ łyżeczki soli NADZIENIE 2 budynie czekoladowe – 80 g proszku 800 ml mleka 4 łyżki cukru DODATKOWO jajko – do posmarowania Rogaliki drożdżowe to idealny pomysł na smaczną przekąskę dla wszystkich miłośników drożdżowych wypieków. Gotowe rogaliki odstawić w ciepłe miejsce na 30 min. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Budyń przygotować zgodnie z instrukcją, dodając jednak 800 ml mleka-zamiast 1 l. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt na grubość około 0,5 centymetra. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją i będziecie mieć pewność, że Wasze rogaliki wyjdą idealne. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne rogaliki drożdżowe. Domowe rogaliki możemy także zaserwować w formie deseru, kiedy spodziewamy się gości.